Du behöver

  • 1/2 (butiks)grillad kyckling
  • 1/2 dl raps- eller matolja
  • 1-2 tsk curry
  • 3 dl parboiled ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 chorizo- eller annan kryddig korv (eller någon snäll grillkorv)
  • 1 röd paprika
  • ca 1 dl djupfrysta ärter
  • Att äta till:
  • skivade tomater

Gör så här

1
Befria grillkycklingen från skinn och ben. Skär det benfria köttet i bitar.

2
Häll olja i en (tjockbottnad) gryta. Rör i och fräs curry och ris i oljan. Tillsätt vatten och rör om.

3
Koka riset enligt råd på paketet. Skiva korven och blanda i riset mot slutet av koktiden. Kärna ur, finhacka och rör i paprikan, samt ärterna. Vänd till sist i kycklingbitarna.