Du behöver
- 5 dl spenat plockad sköljd
- 1 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk salt
- 13.5 st potatis tvättade och i klyftor
- 3 msk olivolja
- 150 g haricots verts (går bra med frysta)
- 5 st salladslökar strimlade
- 20 st svarta oliver
- 3 msk cocktailkapris
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 600 g lax skuren i tunna skivor på snedden
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Kör spenat, olivolja, vinäger, vitlök och salt i mixer till en slät sås.
2
Råstek potatisklyftorna i olivoljan i 10-12 minuter så de blir gyllenbruna och börjar mjukna. Lägg i haricots verts, salladslök, oliver och kapris. Låt det bli varmt, salta och peppra.
3
Krydda laxskivorna med salt och svartpeppar. Halstra dem 1 minut per sida i en mycket het panna utan fett. Servera med spenatvinägretten och den varma potatissalladen.