Du behöver

  • 5 dl spenat plockad sköljd
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 13.5 st potatis tvättade och i klyftor
  • 3 msk olivolja
  • 150 g haricots verts (går bra med frysta)
  • 5 st salladslökar strimlade
  • 20 st svarta oliver
  • 3 msk cocktailkapris
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 600 g lax skuren i tunna skivor på snedden
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Kör spenat, olivolja, vinäger, vitlök och salt i mixer till en slät sås.

2
Råstek potatisklyftorna i olivoljan i 10-12 minuter så de blir gyllenbruna och börjar mjukna. Lägg i haricots verts, salladslök, oliver och kapris. Låt det bli varmt, salta och peppra.

3
Krydda laxskivorna med salt och svartpeppar. Halstra dem 1 minut per sida i en mycket het panna utan fett. Servera med spenatvinägretten och den varma potatissalladen.