Du behöver
- 600 g lax, skuren i 4 bitar
- smör
- salt
- vitpeppar
- 1 msk hackad vitlök
- torrt vitt vin
- 2 dl fiskbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 100 g västan (ost), riven
- 400 g mandelpotatis, skalas och kokas
- 1 ägg
- basilika
- 4 skivor torkad skinka
Gör så här
1
Stek laxskivorna i smör. Börja med skinnsidan ner. Salta och peppra. Bryn löken, slå på lite vin, buljongen och grädden. Koka ihop till sås. Smaka av med salt och peppar. Mixa ner osten.
2
Mosa potatisen och blanda med ägg och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg skinkskivorna på smörgåspapper och kör i 140 graders ugnsvärme i 20-30 minuter eller tills de blir spröda chips.
Vi bjuder på osträtter i massor – duka upp en buffé med rätterna nedan!