Du behöver

  • 600 g lax, skuren i 4 bitar
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk hackad vitlök
  • torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g västan (ost), riven
  • 400 g mandelpotatis, skalas och kokas
  • 1 ägg
  • basilika
  • 4 skivor torkad skinka

Gör så här

1
Stek laxskivorna i smör. Börja med skinnsidan ner. Salta och peppra. Bryn löken, slå på lite vin, buljongen och grädden. Koka ihop till sås. Smaka av med salt och peppar. Mixa ner osten.

2
Mosa potatisen och blanda med ägg och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg skinkskivorna på smörgåspapper och kör i 140 graders ugnsvärme i 20-30 minuter eller tills de blir spröda chips.


Kommentar:
Vi bjuder på osträtter i massor – duka upp en buffé med rätterna nedan!