Du behöver

  • 125 g kalkonbröstfilé per person
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk örtpeppar (Santa Maria)
  • 0.5 tsk chiliblandning (Knorr)

Gör så här

1
Torka kalkonköttet och krydda det med salt och svartpeppar. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttet steka cirka 10 minuter. Krydda med örtpeppar och chiliblandning. Stek ytterligare 10–15 minuter, tills köttet är helt genomstekt, eftersom det är speciellt viktigt när det gäller fågel.

2
Skär ett litet snitt och kontrollera så att köttet är vitt och saftigt. Stek lite längre om det är rosa. Beräkna total stektid 20–25 minuter. Skär upp köttet. Strö över lite chiliblandning som garnering och bjud med gorgonzolasås, potatisklyftor, helstekta smålökar, stekt shiitakesvamp och sockerärter.