Du behöver

  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl ättika, 12 %
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 800 g räkor
  • 300 g kallrökt lax
  • 5 dl romansallad, riven i bitar
  • 1 näve rucolasallad
  • 2 msk spad från den picklade löken
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Börja med den picklade löken. Koka upp vatten, strösocker, ättika, salt och lagerblad i en kastrull. Rör om så att socker och salt löser sig. Häll den varma lagen över den tunt skivade

2
löken. Låt dra cirka en och en halv timme. Kan även göras dagen innan. Skala räkorna och tärna laxen. Vänd ihop med sallad, lökspad, rapsolja och nymalen svartpeppar. Lägg upp

3
i skålar, garnera med fina romansalladsblad och toppa med den picklade rödlöken.