Du behöver
- 1 1/2 dl vatten
- 3/4 dl strösocker
- 1/2 dl ättika, 12 %
- 1 tsk salt
- 1 lagerblad
- 2 rödlökar, tunt skivade
- 800 g räkor
- 300 g kallrökt lax
- 5 dl romansallad, riven i bitar
- 1 näve rucolasallad
- 2 msk spad från den picklade löken
- 1 msk kallpressad rapsolja
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Börja med den picklade löken. Koka upp vatten, strösocker, ättika, salt och lagerblad i en kastrull. Rör om så att socker och salt löser sig. Häll den varma lagen över den tunt skivade
2
löken. Låt dra cirka en och en halv timme. Kan även göras dagen innan. Skala räkorna och tärna laxen. Vänd ihop med sallad, lökspad, rapsolja och nymalen svartpeppar. Lägg upp
3
i skålar, garnera med fina romansalladsblad och toppa med den picklade rödlöken.