Du behöver

Blomkålspuré:

1 st blomkålshuvud ca 400
2 dl mellangrädde
2 msk gräslök finklippt

Schalottensky:

3 msk schalottenlök finhackad
1 msk rapsolja
1 msk strösocker
2 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk japansk soja
2 msk kalvfond konc på flaska
1 msk maizenaredning
1 msk smör
salt och peppar

Röding:

900 g rödingfilé
1.5 msk rapsolja eller annan neutral
olja
salt och peppar
färsk timjan
150 g haricots verts

Gör så här

1
Blomkålspuré:

2
Plocka ner blomkålshuvudet i buketter. Lämna den grövsta rotstocken. Lägg blomkålen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker, plus en tesked salt. Koka mjuk i cirka 15 minuter. Slå bort vattnet och ånga av ordentligt. Häll på grädden och koka ihop så grädden tjocknar. Kör alltsammans i en matberedare till en fin puré. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gräslöken.

3

4
Schalottensky:

5
Fräs schalottenlöken i rapsoljan. Fräs med sockret, när det börjar bli brunt häller du i rödvin, vatten, soja och fond. Koka ihop i 4–5 minuter. Red av med maizenaredning, vispa i en smör-klick och smaka av med salt och peppar.

6

7
Röding:

8
Skär rödingen i bitar, hetta upp en stor stekpanna med olja. Halstra fiskbitarna, börja med skinnsidan, 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Garnera med färsk timjan.

9

10
Servera med varm blomkålspuré, skyn, haricots verts och kokt eller pressad potatis.