Du behöver

  • 1 st sats tunnkavlad att skära i fyrkanter och fylla

Pesto till fyllning:

1 kruka färsk basilika
1 st vitlöksklyfta stor
50 g pinjenötter
1 dl olivolja välj en mild jungfrulig
4 msk parmesanost färskriven
1 dl ricottaost

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja
1 st burk hela tomater
2 msk tomatpuré
0.5 msk socker
0.5 st buljongtärning grönsaks
salt och peppar
basilika helst färsk, men torkad går också bra

Gör så här

1
Pesto kan man stöta ihop i mortel, men jag gör den på ett ögonblick i mixer. Den finns att köpa färdig också.

2
Egen pesto gör man så här. Plocka bladen av basilikan. Lägg dem tillsammans med vitlök och pinjenötter och olja i mixer. Kör ett ögonblick eller två.

3
Lägg i parmesan och sätt åter på maskinen, men bara kort, kort tid. Ost kan få en gummiliknande konsistens om den får gå för länge i maskinen. Blanda till sist ner ricottan för hand.

4
Skär den tunnkavlade pastan i fyrkanter. Lägg en klick fyllning på och tryck ihop kanterna. Låt torka en stund på ren handduk. Koktiden för ravioli är 3-4 min.

5
Tomatsås:

6
Hacka lök och vitlök.

7
Lägg i panna med olivolja. Löken ska inte stekas, bara svettas tills den blir genomskinlig.

8
Häll på tomater, tomatpuré, socker, buljong. Låt koka ihop en stund på svag värme innan du smakar av med salt och peppar. Låt koka ytterligare ett tag, faktum är att såsen blir mustigare och godare för var minut man låter den småputtra.

9
Avsluta med att lägga i basilikan strax innan servering. Örtkryddor tycker inte om värme, de förlorar både i färg och smak.

10
Vänd ihop såsen med nykokt ravioli. Extra parmesanost till den som vill. Och några basilikablad för skönhets skull.


Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.