Du behöver

  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st körvel knippa
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 1 st mejram knippa
  • 1 st huvudsallad
  • oliver ca 20 svarta
  • 8 msk olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 100 g fetaost

Gör så här

Skala och koka potatisen. Finhacka lök och kryddörter. Strimla sallaten. Skär oliverna i mindre bitar. Fräs löken mjuk i 2 msk av oljan. Ta stekpannan från värmen.Tillsätt resten av oljan samt kryddörter och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Skär potatisen i skivor medan den är varm. Varva den i en låg skål med riven sallat och oliver. Häll över lök/kryddblandningen.Vänd försiktigt om i salladen. Peta ner bitar av fetaost. (Uteslut osten om du vill ha salladen till kött eller fisk.) Ät brytbröd till.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.