Du behöver
- 1 kg potatis (fast sort)
- 1 st lök liten gul
- 1 st körvel knippa
- 0.5 dl bladpersilja hackad
- 1 st mejram knippa
- 1 st huvudsallad
- oliver ca 20 svarta
- 8 msk olivolja
- 4 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar grovmalen
- 100 g fetaost
Gör så här
Skala och koka potatisen. Finhacka lök och kryddörter. Strimla sallaten. Skär oliverna i mindre bitar. Fräs löken mjuk i 2 msk av oljan. Ta stekpannan från värmen.Tillsätt resten av oljan samt kryddörter och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Skär potatisen i skivor medan den är varm. Varva den i en låg skål med riven sallat och oliver. Häll över lök/kryddblandningen.Vänd försiktigt om i salladen. Peta ner bitar av fetaost. (Uteslut osten om du vill ha salladen till kött eller fisk.) Ät brytbröd till.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.