Du behöver
- 2 msk kokosflingor
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 600 g mangoldsallad
- gul lök (100 g)
- 1 st röd spansk peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 7 dl vatten
- 3 msk kycklingfond (Bongs)
- kajennpeppar
- salt ev.
- 1 tsk gurkmeja
Kokosbröd:
4 skiva formfranska
0 l margarin
kokosflingor
Gör så här
1
Lägg kokosflingorna i en liten kastrull tillsammans med grädden. Låt blandningen koka upp och låt den svalna i kastrullen. Under tiden ger flingorna smak åt grädden. Skölj och dela mangoldbladen i munsbitar. Skär stjälkarna i tunna skivor.
2
3
Finhacka löken och den spanska pepparn (ta bort kärnorna). Fräs lök, peppar och mangoldstjälkar i matfettet. Häll på vatten och fond. Låt soppan koka sakta cirka 20 minuter.
4
5
Tillsätt mangoldblad och 1 dl av den silade grädden (kokosflingorna ska inte med i soppan) efter cirka 10 minuter. Smaksätt med kajennpeppar och eventuellt salt.
6
7
Färga soppan med gurkmejan. Häll allra sist i resten av kokosgrädden. Den kan vackert få flyta ut på ytan.
8
9
Kokosbröd: Bred lättmargarin på brödskivorna. Strö på kokosflingor och tryck in dem i brödet. Dela skivorna i två trekanter och rosta dem i 225 graders ugnsvärme tills de är bruna och fina. Ät dem till soppan.