Du behöver

  • 2 msk kokosflingor
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 600 g mangoldsallad
  • gul lök (100 g)
  • 1 st röd spansk peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 7 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond (Bongs)
  • kajennpeppar
  • salt ev.
  • 1 tsk gurkmeja

Kokosbröd:

4 skiva formfranska
0 l margarin
kokosflingor

Gör så här

1
Lägg kokosflingorna i en liten kastrull tillsammans med grädden. Låt blandningen koka upp och låt den svalna i kastrullen. Under tiden ger flingorna smak åt grädden. Skölj och dela mangoldbladen i munsbitar. Skär stjälkarna i tunna skivor.

2

3
Finhacka löken och den spanska pepparn (ta bort kärnorna). Fräs lök, peppar och mangoldstjälkar i matfettet. Häll på vatten och fond. Låt soppan koka sakta cirka 20 minuter.

4

5
Tillsätt mangoldblad och 1 dl av den silade grädden (kokosflingorna ska inte med i soppan) efter cirka 10 minuter. Smaksätt med kajennpeppar och eventuellt salt.

6

7
Färga soppan med gurkmejan. Häll allra sist i resten av kokosgrädden. Den kan vackert få flyta ut på ytan.

8

9
Kokosbröd: Bred lättmargarin på brödskivorna. Strö på kokosflingor och tryck in dem i brödet. Dela skivorna i två trekanter och rosta dem i 225 graders ugnsvärme tills de är bruna och fina. Ät dem till soppan.