Du behöver
- 25 g smör
- aluminiumfolie
- 400 g tinad sejfilé
- salt, kajennpeppar
- 1 burk (200 g) musslor i vatten
- några dillkvistar
- 1/2 dl torrt vitt vin
- 4 portioner parboiled ris
- vatten, salt
- 2 skalade morötter, grovrivna
- 1 ansad liten purjo, tunnskivad
Gör så här
1
1. Smörj den matta sidan av fyra foliebitar, cirka 20 cm breda. Dela sejblocket i fyra och lägg en del mitt på varje foliebit. Salta, dutta på en aning kajenn. Fördela ansade musslor på fiskbitarna, dillvippa överst. Häll på vin och 1 msk musselspad.
2
2. Förslut foliepaketen: Rulla ihop alla kanter ovanpå fisken, med så lite luft innanför som möjligt.
3
3. Koka upp riset med salt i vid kastrull, sänk till lägsta värmen. När halva koktiden gått lägger du i först morot och purjo, sen foliepaketen. Locket på, koka upp igen innan du åter sänker värmen.
4
4. När riset är klart är alltsammans färdigt. Lyft över paketen på var sin tallrik, blanda riset med grönsakerna och servera det till.