Du behöver

  • 25 g smör
  • aluminiumfolie
  • 400 g tinad sejfilé
  • salt, kajennpeppar
  • 1 burk (200 g) musslor i vatten
  • några dillkvistar
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 4 portioner parboiled ris
  • vatten, salt
  • 2 skalade morötter, grovrivna
  • 1 ansad liten purjo, tunnskivad

Gör så här

1
1. Smörj den matta sidan av fyra foliebitar, cirka 20 cm breda. Dela sejblocket i fyra och lägg en del mitt på varje foliebit. Salta, dutta på en aning kajenn. Fördela ansade musslor på fiskbitarna, dillvippa överst. Häll på vin och 1 msk musselspad.

2
2. Förslut foliepaketen: Rulla ihop alla kanter ovanpå fisken, med så lite luft innanför som möjligt.

3
3. Koka upp riset med salt i vid kastrull, sänk till lägsta värmen. När halva koktiden gått lägger du i först morot och purjo, sen foliepaketen. Locket på, koka upp igen innan du åter sänker värmen.

4
4. När riset är klart är alltsammans färdigt. Lyft över paketen på var sin tallrik, blanda riset med grönsakerna och servera det till.