Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 1 1/2 dl lättöl
- 1 msk smält smör
- olja att fritera i
- Fetaspenatris:
- 4 portioner nykokt ris
- 50 g smulad fetaost
- 200 g hackad spenat (tinade pellets)
Gör så här
1
Vispa samman mjöl, salt, peppar, ägg, öl och smör. Doppa filéerna i smeten och låt överflödet rinna av.
2
Hetta upp oljan, en tärning vitt bröd blir gyllenbrun på 1 minut i rätt temperatur.
3
Fritera ett lager fisk i taget, 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på tredubbelt hushållspapper. Lägg på stekfat, håll varmt i 100-gradig ugn medan nästa sats friteras.
4
Fetaspenatris: Koka riset på vanligt vis och rör sedan ner fetaost och spenat. Värm tills allt är hett.
5
Servera med en sallad av apelsinklyftor och svarta oliver.