Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl lättöl
  • 1 msk smält smör
  • olja att fritera i
  • Fetaspenatris:
  • 4 portioner nykokt ris
  • 50 g smulad fetaost
  • 200 g hackad spenat (tinade pellets)

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, peppar, ägg, öl och smör. Doppa filéerna i smeten och låt överflödet rinna av.

2
Hetta upp oljan, en tärning vitt bröd blir gyllenbrun på 1 minut i rätt temperatur.

3
Fritera ett lager fisk i taget, 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på tredubbelt hushållspapper. Lägg på stekfat, håll varmt i 100-gradig ugn medan nästa sats friteras.

4
Fetaspenatris: Koka riset på vanligt vis och rör sedan ner fetaost och spenat. Värm tills allt är hett.

5
Servera med en sallad av apelsinklyftor och svarta oliver.