Du behöver
- 4 st tomater
- 1 tsk dijonsenap ljus
- 2 msk olivolja
- 2 tsk pressad citron
- 2 msk basilika hackad
- salt och svartpeppar
- 800 g laxfilé
- 1 msk kapris
- 1 tsk rivet citronskal
- rucolasallad lite
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1
Dela, gröp ur och tärna tomaterna. Blanda med senap, olivolja, pressad citron, basilika, salt och svartpeppar.
2
Skiva laxen tunt på snedden. Bred ut skivorna på ett fat. Lägg tomatsalladen i mitten. Garnera med kapris, citronskal och rucola. Ringla över oliv-olja och citronsaft. Strö lite flingsalt och mal svartpeppar över.
Livsmedelsverket rekommenderar att lax som inte ska stekas, grillas eller kokas ska ha varit fryst i minst tre dygn.