Du behöver

  • ca 150 g/person av svärdfisk, tonfisk
  • och/eller lax i filéer, skurna i stora tärningar
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 zucchini, strimlad med potatisskalare
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 litet huvud bladsallad, eller sallad av valfri sort

Gör så här

1
Lägg fisksorterna på ett fat och häll över citronsaften, salt och peppra. Trä upp bitarna på spett.

2
Stek dem i en het grillpanna cirka 2–3 minuter på varje sida.

3
Fräs zucchini och salladslök i lite olja tillsammans med kryddorna tills grönsakerna fått färg. Låt svalna och blanda med salladsbladen.

4
Lägg upp sallad på tallrikarna och servera spetten ovanpå med tillhörande såser.