Du behöver
- ca 150 g/person av svärdfisk, tonfisk
- och/eller lax i filéer, skurna i stora tärningar
- 1 citron, pressad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 zucchini, strimlad med potatisskalare
- 1 salladslök, strimlad
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 litet huvud bladsallad, eller sallad av valfri sort
Gör så här
1
Lägg fisksorterna på ett fat och häll över citronsaften, salt och peppra. Trä upp bitarna på spett.
2
Stek dem i en het grillpanna cirka 2–3 minuter på varje sida.
3
Fräs zucchini och salladslök i lite olja tillsammans med kryddorna tills grönsakerna fått färg. Låt svalna och blanda med salladsbladen.
4
Lägg upp sallad på tallrikarna och servera spetten ovanpå med tillhörande såser.