Du behöver

  • 4 st piggvar
  • 2 st zucchini
  • 0.25 st sommarkål
  • 2 msk schalottenlök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 krm rivet citronskal

Gör så här

1
Dela fiskfiléerna på mitten till åtta filébitar.

2
Skär varje zucchini i fyra klyftor och grilla dem hastigt (i grillpanna).

3

4
Ansa och förväll kålen. Svetta (ånga) ihop den avrunna kålen med lök och hälften av dillen i olivolja på svag värme.

5
Lägg på ett ugnssäkert fat samman fiskfilébitarna två och två med kålblandningen och grillade zucchiniklyftor emellan.

6

7
Baka fisken i 100 grader varm ugn tills de tjockaste filébitarna har en innertemperatur på 60 grader, eller är vita rakt igenom, cirka 20 minuter. Skira (smält) smöret och blanda det klara fettet (utan bottensatsen) med rivet citronskal och resten av dillen. Häll lite av smöret över fisken precis före servering och servera resten till.