Du behöver
- 2 tsk curry
- 2 tsk smör
- 2 st vårlök eller 1/2 späd purjo
- 3 prt basmatiris
- 1 tsk salt
- 1 st lagerblad
- risvatten enligt paketets anvisning
- 1 st torskfilé portionsbit tinad
- 1 st laxfilé portionsbit tinad
- 2 st crabsticks
- 1 st röd paprika
- 0.5 dl frysta ärtor
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
0.75 tsk salt
kajennpeppar
limefrukt rivet skal av 1
Gör så här
1
Fräs curryn i fettet med purjo och risgryn någon minut. Salta, lägg i lagerblad och slå på vatten. Rör om och låt koka upp. Sjud på mycket svag värme under tättslutande lock 10 minuter.
2
Dela under tiden fiskbitar och crabsticks i munsbitar. Grovtärna paprikan. Lägg allt, även ärtorna, på riset och fortsätt sjuda på något högre värme tills ris och fisk är färdiga, cirka fem minuter.
3
Blanda salt och en gnutta kajenn, liksom rivet limeskal i yoghurten, som serveras till.