Du behöver
- 6 tomater
- 2 msk hummerfond
- 1 knippe persilja
- 4 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 dl vitt vin
- 1 pkt crabfish
- 1/2 kilo färska blåmusslor (eller 1 burk musslor)
- 500 g räkor med skal
Gör så här
1
Kryssa tomaterna och lägg dem i kokande vatten tills skalet lossnat. Skala tomaterna och hacka dem grovt. Fräs hackad lök och vitlök i en klick margarin och lite olivolja. Lägg i de hackade tomaterna samt hummerfonden. Hacka persiljan och låt den koka med tomaterna på svag värme. Häll i vinet och de krossade vitlöksklyftorna.
2
Låt puttra på svag värme i minst 30 min (gärna längre). Späd ev med vatten om såsen blir för tjock. Lägg i skaldjuren strax innan servering och låt dem värmas i någon minut. Serveras med färsk pasta och en god sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i crabfish pinnarna och välj glutenfri pasta vid glutenintolerans.