Du behöver

  • 6 tomater
  • 2 msk hummerfond
  • 1 knippe persilja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pkt crabfish
  • 1/2 kilo färska blåmusslor (eller 1 burk musslor)
  • 500 g räkor med skal

Gör så här

1
Kryssa tomaterna och lägg dem i kokande vatten tills skalet lossnat. Skala tomaterna och hacka dem grovt. Fräs hackad lök och vitlök i en klick margarin och lite olivolja. Lägg i de hackade tomaterna samt hummerfonden. Hacka persiljan och låt den koka med tomaterna på svag värme. Häll i vinet och de krossade vitlöksklyftorna.

2
Låt puttra på svag värme i minst 30 min (gärna längre). Späd ev med vatten om såsen blir för tjock. Lägg i skaldjuren strax innan servering och låt dem värmas i någon minut. Serveras med färsk pasta och en god sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i crabfish pinnarna och välj glutenfri pasta vid glutenintolerans.