Du behöver

  • 3 liter nyplockad kirskål utan stjälkar
  • ca 500 gr fläskfilé
  • smör
  • 1 1/2 dl riven mild, fet ost
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • Garnering:
  • gurkörtblommor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Förväll kirskålen 1 minut i lätttsaltat vatten. Låt den rinna av ordentligt och bred ut den på ett smort, eldfast fat. Strö över hälften av osten. Ställ in fatet i ugnen i cirka 10 min tills osten smält.

2
Putsa under tiden fläskfilén och skär den i cirka 4 cm tjocka bitar. Stek dem i smör och salta och peppra.

3
Ta ut kirskålen och lägg på fläskfilébitarna. Vispa ur den varma stekpannan med vin och crème fraiche. Häll blandningen över filé och kirskål. Strö över resten av osten och sätt in fatet ytterligare några minuter i ugnen. Dekorera med gurkörtens blå blommor före serveringen.