Du behöver
- ca 300 g festonati (räfflade rör) eller annan pasta
- 1/2 grillad kyckling
- 4 soltorkade tomater
- 1 finhackad gul lök
- 25 g smör
- 2 dl vispgrädde
- ca 1/2 tsk ytterst finhackad röd chilipeppar
- några timjankvistar
- någon rosmarinkvist
- 1 stor skållad, skalad, hackad tomat
- 1-1 1/2 msk kycklingfond (från flaska)
- 1/2-1 dl vatten
- ca 1/2 tsk salt
- svartpeppar från kvarn
- nyriven parmesanost
Gör så här
1
Bena ur och skär kycklingen i småbitar. Förväll tomaterna i kokande vatten några minuter och strimla dem sedan. Fräs kyckling, tomatstrimlor och hackad lök i smöret i kokpanna på svag värme cirka 10 minuter. Rör i grädde, chilihack, örtkvistar, hackad tomat och kycklingfond. Späd med lite vatten till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
2
Hetta upp och blanda såsen med nykokt, avrunnen pasta. Strö över parmesanost och garnera med rosmarin- eller timjankvist.