Du behöver

  • ca 300 g festonati (räfflade rör) eller annan pasta
  • 1/2 grillad kyckling
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 1/2 tsk ytterst finhackad röd chilipeppar
  • några timjankvistar
  • någon rosmarinkvist
  • 1 stor skållad, skalad, hackad tomat
  • 1-1 1/2 msk kycklingfond (från flaska)
  • 1/2-1 dl vatten
  • ca 1/2 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn
  • nyriven parmesanost

Gör så här

1
Bena ur och skär kycklingen i småbitar. Förväll tomaterna i kokande vatten några minuter och strimla dem sedan. Fräs kyckling, tomatstrimlor och hackad lök i smöret i kokpanna på svag värme cirka 10 minuter. Rör i grädde, chilihack, örtkvistar, hackad tomat och kycklingfond. Späd med lite vatten till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.

2
Hetta upp och blanda såsen med nykokt, avrunnen pasta. Strö över parmesanost och garnera med rosmarin- eller timjankvist.