Du behöver

  • 800 g kalvrostbiff
  • matolja
  • salt och svartpeppar

Sås:

2 st schalottenlökar hackade
3 st kardemummakärnor
1 bitar kanelstång ca 2 cm
1 st lagerblad
3 st kryddpepparkorn
1 st nejlika
4 dl rödvin
4 dl köttfond mörk
1.5 msk maizenaredning
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 100 grader. Bryn köttet runt om i en stekpanna med matolja, krydda med salt och svartpeppar.

2
Stick in en stektermometer mitt i rostbiffen. Stek i ugnen tills temperaturen är 59 grader.

3

4
Såsen:

5
Fräs löken och kryddorna i matolja. Slå på vinet och koka ner till hälften. Häll i fonden och koka än en gång ner tills hälften återstår. Red av med maizena, smaka av med salt och peppar.