Du behöver
- 3/4 dl riven kokos
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1/2 msk nyriven färsk ingefära
- 90 g (1 1/2 dl) vetemjöl
Gör så här
1
Rosta kokosen lätt i varm, men inte het, torr stekpanna. Vänd om med en stekspade under tiden, som bara är ett par minuter. Ta upp, låt kallna.
2
3
Smält smöret och låt det kallna. Hetta upp ugnen till 200 grader.
4
Rör ner socker, riven ingefära och ett ägg i taget i det svalnade smöret. Blanda slutligen i mjölet.
5
6
Smörj en plättpanna lätt och hetta upp den i ugnen. Ta ut och klicka cirka 1/2 matsked smet i varje plättform. Strö på lite kokos och grädda 5-6 minuter, tills plättarna är gyllene.
7
Ta ut och ta upp plättarna med pannkaksspade. Böj dem om så önskas omedelbart över en kavel eller liknande.
Sparas inte längre än 1 månad i frysen, godast nygräddade. Härliga som dessert, med kesogrädde eller mascarpone och sylt eller bär.