Du behöver

  • 70 g mandelspån
  • 300 g ljus choklad
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 25 g kokosfett

Gör så här

1
Klä in en liten form, cirka 20 x 20 cm, som har raka kanter, med bakplåtspapper.

2
Rosta spånen till ljusbrun färg i varm torr stekpanna, det är lättast att ta halva mängden i taget. Låt svalna. Hacka chokladen med vass kniv. Koka upp grädden i kastrull på platta.

3

4
Ta från värmen, rör i chokladen tills den smält. Skiva kokosfettet tunt och låt det smälta under omrörning i den varma chokladen. Blanda om ordentligt.

5
Varva smält choklad och mandelspån i formen. Ställ den sedan svalt så att chokladen stelnar. Skär i rutor, 1 1/2 x 3 cm, med vass kniv.

Portioner
60 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows