Du behöver
- 70 g mandelspån
- 300 g ljus choklad
- 1.25 dl vispgrädde
- 25 g kokosfett
Gör så här
1
Klä in en liten form, cirka 20 x 20 cm, som har raka kanter, med bakplåtspapper.
2
Rosta spånen till ljusbrun färg i varm torr stekpanna, det är lättast att ta halva mängden i taget. Låt svalna. Hacka chokladen med vass kniv. Koka upp grädden i kastrull på platta.
3
4
Ta från värmen, rör i chokladen tills den smält. Skiva kokosfettet tunt och låt det smälta under omrörning i den varma chokladen. Blanda om ordentligt.
5
Varva smält choklad och mandelspån i formen. Ställ den sedan svalt så att chokladen stelnar. Skär i rutor, 1 1/2 x 3 cm, med vass kniv.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows