Du behöver

  • 6 dl vatten + 3 msk salt
  • 4 st hälleflundra à ca 180 g, renskuren

Sås:

2 st apelsiner filéskurna. Krama saften ur resterna.
0.5 g saffran
0.5 tsk strösocker
3 msk jungfruolja
2 msk hasselnötter grovhackade

Gör så här

1
Koka upp vatten med salt, det ska vara mycket salt i vattnet. Lägg i fiskbitarna, koka upp igen, ta pannan av plattan och låt fisken dra under lock 7-10 minuter tills bitarna är vita och fasta rakt igenom. Ta upp dem.

2
Lägg apelsinfiléerna (hinnfria klyftor) i en traktörpanna, häll på saften som kramas ur apelsinhinnorna och krydda med saffran som stötts i mortel med socker. Koka upp. Dra pannan av plattan och rör ner olivolja. Vänd fiskbitarna i såsen och strö på rostade nötter. Servera med basmatiris och en sallad på endiver.