Du behöver
- ca 300 g rökt skivad lax
 - 4 portioner basmatiris
 - 2 grova morötter
 - 120 g färsk broccoli
 - 5 dl grönsaksbuljong
 - 4 msk soja
 - 2 msk riven pepparrot
 
Gör så här
1
                1. Lägg laxskivorna (gravad duger också) som ett pussel till en lång rektangel på ett smörpapper, eller på plastfolie. Koka riset efter paketets anvisning.
            
2
                2. Ansa morötterna, längsklyv dem till vardera fyra stavar. Skär broccolistjälken fri från buketterna. Klyv stjälken som ovan. Sjud gröna och orange stavar mjuka i grönsaksbuljongen under lock, cirka 5 minuter. Ta upp. Koka broccolibuketterna ett par minuter i buljongen.
            
3
                3. Bred ut det nykokta riset i en sträng mitt på laxrektangeln. Lägg stavar av broccoli och morot längs mitten och täck med ris. Rulla in ris och stavar i laxen med hjälp av papper eller folie, så kompakt som möjligt. Låt stadga sig 5 minuter.
            
4
                4. Lossa omslaget från laxrullen och skär den försiktigt i bitar. Lägg upp och servera med soja, blandad med nyriven pepparrot. Servera buljong och resterande grönsaksstavar samt broccolibuketter till.
            
5
                Fruktsallad efteråt ger mer mättnad.
            
	
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







