Du behöver

  • 1/4 liter jordgubbar (ett litet tråg)
  • 1/2 kruka basilika, finhackad
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl vodka med citrussmak

Gör så här

Skölj jordgubbarna, skär bort det gröna och dela på längden. Blanda med basilikan. Koka socker och vatten, mosa två av bären och blanda i lagen. Ta av från spisen. Häll lagen över jordgubbarna och tillsätt vodka. Tänd eld direkt med en tändsticka. Servera direkt.


Kommentar:
Obs! Stå inte under köksfläkten och ha ett lock i närheten för att lätt kunna släcka elden.
Lyckas med flamberingen:
Tänk på att elden behöver värme, syre och bränsle. Ofta är det inte varmt nog, så ställ kastrullen på en varm platta en stund. Brinner det bara lite, så rör runt med en sked för att tillföra syre.
Mer sprit kan behövas, men häll inte direkt ur en flaska ner i en brinnande panna. Det finns risk att flaskan antänds och exploderar.