Du behöver
- 3 st paprika 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika
- 2 msk olja
- 1 pkt renskav (240g)
- 1 st rödlök tunt skivad
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 st tabasco droppar
- 7.5 dl kålrot finstrimlad
- 0.33 st savojkålshuvud
- 1 dl äppeljuice koncentrerad
- 0.5 dl soja
- 2 tsk ingefära färsk riven
- 2 tsk potatismjöl
Gör så här
1
Skär paprikan i bitar stora som femkronor. Hetta upp en matsked olja. Fräs kött, lök och pressad vitlök hastigt. Smaksätt med tabasco. Lägg köttet i en skål med lock så att det behåller värmen och torka ur pannan.
2
Hetta upp en matsked olja och fräs kålrot och savoykål i några minuter. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
3
Skaka ihop juice, soja, ingefära, potatismjöl i en redningsbägare. Häll över grönsakerna. Tillsätt köttet och paprikan och rör runt. Servera direkt medan paprikan är knaprig.
4
Servera med råris.