Du behöver

  • 3 st paprika 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika
  • 2 msk olja
  • 1 pkt renskav (240g)
  • 1 st rödlök tunt skivad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st tabasco droppar
  • 7.5 dl kålrot finstrimlad
  • 0.33 st savojkålshuvud
  • 1 dl äppeljuice koncentrerad
  • 0.5 dl soja
  • 2 tsk ingefära färsk riven
  • 2 tsk potatismjöl

Gör så här

1
Skär paprikan i bitar stora som femkronor. Hetta upp en matsked olja. Fräs kött, lök och pressad vitlök hastigt. Smaksätt med tabasco. Lägg köttet i en skål med lock så att det behåller värmen och torka ur pannan.

2
Hetta upp en matsked olja och fräs kålrot och savoykål i några minuter. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.

3
Skaka ihop juice, soja, ingefära, potatismjöl i en redningsbägare. Häll över grönsakerna. Tillsätt köttet och paprikan och rör runt. Servera direkt medan paprikan är knaprig.

4
Servera med råris.