Du behöver
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 paprikor, gärna i olika färger
- 1 msk olja
- 500 g köttfärs
- 1 förpackning (500 g)
- krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 krm peppar
- 8 dl grönsaksbuljong
- (tärning + vatten)
- 2 1/2 dl polenta
- 1 dl färskriven parmesanost
- 1/2 knippa bladpersilja
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
2
Fräs de båda löksorterna och paprikan i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg.
3
Häll över de krossade tomaterna och tillsätt
4
tomatpurén. Krydda med salt, socker och peppar och låt koka utan lock cirka 10 minuter.
5
Koka upp buljongen i en gryta. Vispa i polentan och låt koka under omrörning 6-8 minuter. Rör i parmesanosten.
6
Fördela polentan som en krans på ett serveringsfat och häll köttfärsröran i mitten. Garnera med persiljeblad.
7
Servera genast med grönsallad till.