Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning (500 g)
  • krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • (tärning + vatten)
  • 2 1/2 dl polenta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 knippa bladpersilja

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.

2
Fräs de båda löksorterna och paprikan i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg.

3
Häll över de krossade tomaterna och tillsätt

4
tomatpurén. Krydda med salt, socker och peppar och låt koka utan lock cirka 10 minuter.

5
Koka upp buljongen i en gryta. Vispa i polentan och låt koka under omrörning 6-8 minuter. Rör i parmesanosten.

6
Fördela polentan som en krans på ett serveringsfat och häll köttfärsröran i mitten. Garnera med persiljeblad.

7
Servera genast med grönsallad till.