Du behöver

  • 4 prt gös (ca 500 g) kolja eller rödtunga
  • salt
  • svartpeppar eller pepparmix
  • 1 st mexikorn (ca 340 g)
  • 4 st aluminiumfolieark
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl citronmeliss hackad
  • 1.5 msk dragon eller 1 tsk torkad
  • 4 st citronskivor

Att servera till

kokt potatis
matlagningsyoghurt
isbergssallad
knäckebröd

Dessert

glass med frysta hallon

Gör så här

1
Skär bort de små benen som sitter i en rad i mitten av varje fiskfilé. Salta och peppra.

2
Låt mexikornen rinna av väl. Fördela dem mitt på fyra rejäla folieark. Lägg på fisken. Blanda och strö på hackad dill, citronmeliss och dragon. Placera citronskivor överst.

3
Vik ihop paketen väl, så att de inte läcker.

4
Lägg 8-10 oskalade potatisar i kokande vatten i en låg vid kastrull, typ traktörpanna. Placera fiskpaketen ovanpå och lägg på lock.

5
Låt koka tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter. Öppna försiktigt ett paket och kontrollera att fisken är genomkokt.

6
Servera direkt ur paketen med potatisen, en klick matlagningsyoghurt, citron, eventuellt sallad och knäckebröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Bjud med glass och hallon som avslutning.