Du behöver

  • gösfiléer (ca 250 g) färska
  • 1 msk senap fransk av dijontyp
  • 2.5 krm salt
  • 2 krm örtpeppar Santa Maria
  • 2.5 msk dill finhackad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar

Att servera till

råris
broccoli
citron
knäckemacka

Gör så här

1
Skölj och torka fiskfiléerna. Skär bort de små, vassa benen längs med fisken. Lägg dem i en mikrosäker form.

2
Bred senapen jämnt över fisken. Salta, peppra och strö över hackad dill. Häll på cirka hälften av grädden.

3
Tillaga under lock i mikron, full effekt (850 W) 8-10 minuter. Häll på resten av grädden efter ungefär halva tiden. Känn med en gaffel om fisken är genomkokt. Det ska vara vitt och ogenomskinligt. (I vanlig ugn, 225 grader, 15-20 minuter.)

4
Ansa, skiva och fräs champinjonerna i lite matfett, tills den vätska som bildats kokat in. Salta och peppra.

5
Lägg champinjonerna på den färdiga fiskrätten och bjud med kokt råris, broccoli, citron och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.