Du behöver
- gösfiléer (ca 250 g) färska
- 1 msk senap fransk av dijontyp
- 2.5 krm salt
- 2 krm örtpeppar Santa Maria
- 2.5 msk dill finhackad
- 1 dl matlagningsgrädde
- 100 g champinjoner färska
- 1 msk smör eller margarin
- salt
- svartpeppar
Att servera till
råris
broccoli
citron
knäckemacka
Gör så här
1
Skölj och torka fiskfiléerna. Skär bort de små, vassa benen längs med fisken. Lägg dem i en mikrosäker form.
2
Bred senapen jämnt över fisken. Salta, peppra och strö över hackad dill. Häll på cirka hälften av grädden.
3
Tillaga under lock i mikron, full effekt (850 W) 8-10 minuter. Häll på resten av grädden efter ungefär halva tiden. Känn med en gaffel om fisken är genomkokt. Det ska vara vitt och ogenomskinligt. (I vanlig ugn, 225 grader, 15-20 minuter.)
4
Ansa, skiva och fräs champinjonerna i lite matfett, tills den vätska som bildats kokat in. Salta och peppra.
5
Lägg champinjonerna på den färdiga fiskrätten och bjud med kokt råris, broccoli, citron och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.