Du behöver

  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizenaredning
  • 4 st hårdkokta ägg skalade och hackade
  • 1 msk senap grovkorning
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 dl gräslök hackad eller klippt
  • salt och peppar
  • 600 g torskfilé eller annan vitfisk

Gör så här

1
Koka upp fiskbuljong och mjölk. Red av med maizenaredning.

2
Blanda i hårdkokta ägg, senap, räkor och gräslök i såsen, salta och peppra.

3
Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem på ett keramikfat. Salta och häll på lite vatten på fatet. Koka fisken med lock i mikrovågsugnen på full effekt 8-10 minuter.

4
Servera med såsen, nykokt, pressad potatis och gärna en fullkornssmörgås för att bli riktigt mätt.