Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 st potatis ca 350 g

Rödbetsröra

2 st rödbetor inlagda
1.5 dl kesella
1.5 msk riven pepparrot
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull eller en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) cirka 30 sekunder.

2
Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klimpfri smet. Tillsätt matfettet. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Blanda ner rivet i smeten.

3
Grädda våfflor av smeten i varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på galler och håll varmt i ugnen.

4
Mixa rödbetorna med kesellan med mixerstav. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.

5
Servera de nygräddade våfflorna med rökt fisk, till exempel sik, rödbetsröra och gröna salladsblad.