Du behöver

  • 1 vanlig gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 msk lätt-crème fraiche
  • 800 g småpotatisar i klyftor
  • 2 msk matolja
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 4 ansjovisfiléer, finhackade
  • 2 msk ansjovisspad
  • 500 g kassler i skivor
  • 2 msk hackad dill
  • ev lite salt
  • 1 påse blandad sallad

Gör så här

1
Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan.

2
Lägg gurkan på en tallrik och strö över saltet. Låt stå i cirka 15 minuter så att den släpper lite vätska. Slå bort vätskan och blanda gurkan med lätt-crème fraiche.

3
Bryn potatisklyftorna i en het stekpanna med lite olja i. Blanda i lök, anjovishack och spad. Rör om och ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader i 10 minuter tills potatisen blivit mjuk.

4
Bryn den skivade kasslern i en torr stekpanna.

5
Blanda i dill i potatisen och eventuellt lite salt. Tänk på att ansjovisen är väldigt salt. Servera med blandad sallad, gurksalladen och gärna en fullkornsmacka med ost på.