Du behöver
- 1 vanlig gurka
- 1 tsk salt
- 1 msk lätt-crème fraiche
- 800 g småpotatisar i klyftor
- 2 msk matolja
- 1/2 gul lök, hackad
- 4 ansjovisfiléer, finhackade
- 2 msk ansjovisspad
- 500 g kassler i skivor
- 2 msk hackad dill
- ev lite salt
- 1 påse blandad sallad
Gör så här
1
Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan.
2
Lägg gurkan på en tallrik och strö över saltet. Låt stå i cirka 15 minuter så att den släpper lite vätska. Slå bort vätskan och blanda gurkan med lätt-crème fraiche.
3
Bryn potatisklyftorna i en het stekpanna med lite olja i. Blanda i lök, anjovishack och spad. Rör om och ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader i 10 minuter tills potatisen blivit mjuk.
4
Bryn den skivade kasslern i en torr stekpanna.
5
Blanda i dill i potatisen och eventuellt lite salt. Tänk på att ansjovisen är väldigt salt. Servera med blandad sallad, gurksalladen och gärna en fullkornsmacka med ost på.