Du behöver

  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk matolja eller olivolja
  • 1 st förpackning krossade tomater (500 g)
  • 2 dl vatten
  • 400 g sötpotatis tärnad
  • 1 st tacokrydda (40 g)
  • 1 st bönor avrunna och avspolade
  • 1 st burk majskorn 285 g avrunnen vikt
  • salt och svartpeppar
  • 500 g falukorv skuren i bitar

Tillbehör

4 st tortillabröd

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök hastigt i oljan. Häll på krossade tomater och vatten.

2
Lägg i sötpotatisen och tacokryddorna. Koka upp och koka sakta i 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.

3
Tillsätt svarta bönor och majs, krydda med lite salt och nymalen svartpeppar. Späd med vatten om grytan är för tjock.

4
Bryn falukorvsbitarna i en torr stekpanna och rör ner dem i den mustiga grytan. Ställ på bordet och servera tortillabröd att doppa i såsen.