Du behöver

  • 4 portioner tagliatelle
  • eller dylikt
  • 250 g karljohanssvamp
  • 1 msk olivolja
  • salt, vitpeppar
  • 500 g skivad kalvlever
  • 1 msk olivolja
  • Päronsallad:
  • 1/2 msk pinjefrön
  • 1 kruka rucolasallad
  • 2-3 välmogna
  • (anjou)päron
  • 1/2 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Koka pastan i rikligt med saltat vatten.

2
Skiva svampen grovt och stek i olja. Salta och peppra under stekningen. Blanda svamp och olja med avrunnen pasta.

3
Skär bort de grova hinnor du ser på levern, skiva den om du har en hel bit. Stek den hastigt på hög värme i rejält med olja eller smör. Salta och peppra strax efter stekningen och servera genast. Levern ska vara något rosa inuti.

4

5
Päronsallad:

6
Rosta pinjefröna lätt i torr het stekpanna, de ska bara ta färg. Lägg upp rucolasallad på var sin assiett. Ta ur och klyfta päronen, fördela klyftorna på salladen. Strö på pinjenötter, droppa på balsamvinäger. Servera omedelbart.