Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, svartpeppar
  • 2-3 syrliga äpplen
  • tandpetare
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk smör till formen
  • Persiljepotatismos och kokta morötter
  • vatten enligt mospaketet
  • salt enligt mospaketet
  • 4 morötter
  • 4 portioner potatismospulver
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 dl slätpersilja
  • ca 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Lägg ut fiskfiléerna på folietäckt skärbräda. Salta och peppra dem på bägge sidor.

2
Skala och ta ur äpplena, dela dem i klyftor. Rulla in en äppelklyfta i varje fiskfilé, försegla med tandpetare. Vänd fiskruladerna i ströbröd och lägg dem i lättsmord ugnsform. Stek mitt i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter, vänd ruladerna efter halva tiden.

3

4
Persiljepotatismos:

5
Koka upp vatten och salt till pulvermos. Skala morötterna och skär dem till sneda, grova slantar. Koka dem mjuka i mosvattnet, cirka 5 minuter, ta upp med hålslev och håll varmt.

6
Blanda i mospulvret, smör, socker och persilja, smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Vänd i strimlad persilja.