Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- salt, svartpeppar
- 2-3 syrliga äpplen
- tandpetare
- 1/2 dl ströbröd
- 1 tsk smör till formen
- Persiljepotatismos och kokta morötter
- vatten enligt mospaketet
- salt enligt mospaketet
- 4 morötter
- 4 portioner potatismospulver
- 1 msk smör
- 1/2 tsk strösocker
- 1 dl slätpersilja
- ca 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
Lägg ut fiskfiléerna på folietäckt skärbräda. Salta och peppra dem på bägge sidor.
2
Skala och ta ur äpplena, dela dem i klyftor. Rulla in en äppelklyfta i varje fiskfilé, försegla med tandpetare. Vänd fiskruladerna i ströbröd och lägg dem i lättsmord ugnsform. Stek mitt i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter, vänd ruladerna efter halva tiden.
3
4
Persiljepotatismos:
5
Koka upp vatten och salt till pulvermos. Skala morötterna och skär dem till sneda, grova slantar. Koka dem mjuka i mosvattnet, cirka 5 minuter, ta upp med hålslev och håll varmt.
6
Blanda i mospulvret, smör, socker och persilja, smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Vänd i strimlad persilja.