Du behöver

  • 600 g färska rödbetor
  • 600 g laxfilé skuren i portionsbitar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk basilika hackad färsk
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Skölj rödbetorna och skär av blasten men lämna ett par centimeter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, det tar mellan 15 och 20 minuter.

2
Lägg laxbitarna på en plåt, salta. Sätt in dem i ugnen, 175 grader i 15 till 20 minuter.

3
Dra skalet av de varma rödbetorna. Dela dem om de är stora och lägg dem i en skål. Smula över chèvre och häll på honung, olivolja, balsamvinäger och den strimlade basilikan. Blanda.

4
Servera rödbetorna till den ugnsbakade laxen samt nykokt potatis.