Du behöver
- 0.5 dl pofiber
- 1 dl vatten
- 500 g nötfärs
- 1 st ägg
- 2 st morötter rårivna
- 1 st gul lök råriven
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja till stekning
- 400 g fullkornspasta
- 1 st påse blandad sallad 125 g
- 1 st linsgroddar 100 g
- 1 msk olivolja
- flingsalt ett par nypor
Gör så här
1
Låt pofiberna svälla i vattnet i ett par minuter. Blanda med nötfärs, ägg, morötter, lök, persilja, salt och svartpeppar till en jämn smet.
2
Forma fina biffar och stek dem runt om i olivolja på medelstark
3
värme. Efterstek dem i ugnen, 175 grader i 10 minuter.
4
Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
5
Blanda sallad och linsgroddar med olivolja och lite flingsalt.
6
Servera biffarna med fullkornspastan och salladen.