Du behöver

  • 1 liter blandsvamp
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olja att steka i
  • salt, peppar
  • 8 paprikor, urtagna och förvällda i saltvatten någon minut
  • 2 1/2 dl kokt ris
  • riven ost
  • ev. en kryddig tomatsås

Gör så här

1
Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek i torr panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt matfett, finhackad lök och vitlök. Minska värmen och stek alltsammans tills löken är lagom spänstig. Salta. Blanda ner riset och smaka av.

2
Fyll paprikorna med svamp- och risblandningen, strö riven ost över och gratinera i varm ugn, 225 grader, tills

3
osten fått färg. Servera med gott bröd eller nykokt ris och gärna en kryddig tomatsås.