Du behöver

  • 150 g sötmandel grovt hackad
  • apelsin rivet skal av 1
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 3 1/2 dl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Hacka mandeln grovt för hand eller i beredare.

3
Riv skalet av apelsinen.

4
Rör matfettet mjukt tillsammans med socker och vaniljsocker i en skål tills blandningen är smidig, tillsätt ägget och rör om.

5
Vänd ner mandel och apelsinskal.

6
Blanda samman mjöl med bakpulver och vänd ner detta i smeten. Arbeta samman till en smidig deg, prova om det behövs lite mer mjöl.

7
Dela degen i fyra lika stora delar som du rullar ut till smala längder, lika långa som plåten.

8
Placera längderna på papprade plåtar, platta till längderna lätt med handflatan.

9
Grädda i ugnens mitt i cirka 15 minuter, låt svalna på plåten.

10
Skär längderna i snedställda bitar. Vänd så att snittytorna kommer uppåt, sätt in i ugnen igen och rosta skorporna lätt på båda sidor.

11
Sänk värmen till 50 grader och torka skorporna i cirka 45 minuter med ugnsluckan på glänt.


Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!