Du behöver

  • ca 1 kg potatis
  • vatten, salt
  • 250 g tinad hackad spenat
  • ca 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • Paprikaströmming:
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 dl fint osötat ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

1
1. Skala potatisen och skiva den grovt. Koka den i saltat vatten som precis täcker, tills den är riktigt mjuk. Slå av vattnet och lägg i spenat. Mosa först med stilla elvisp tills all potatis är smulig, tillsätt då mjölken lite i taget under vispning. Vispa i salt, peppar och socker. Smaka! Behövs mer salt, peppar?

2
2. Vik ut fiskfiléerna och salta och peppra dem inuti. Tag ur och strimla paprikan, lägg en strimla i varje fisk och vik ihop filén runt den. Blanda ströbröd med salt, peppar och paprikapulver. Vänd de vikta fiskarna i det och lägg i plastbelagd ugnsform. Ugnsstek cirka 10 minuter mitt i 225 graders ugnsvärme.


Kommentar:
En vaniljglasskula med mangoklyftor från burk är lagom dessert.