Du behöver
- ca 1 kg potatis
- vatten, salt
- 250 g tinad hackad spenat
- ca 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- Paprikaströmming:
- 600 g strömmingsfilé
- salt, vitpeppar
- 1 röd paprika
- 1 dl fint osötat ströbröd
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
1
1. Skala potatisen och skiva den grovt. Koka den i saltat vatten som precis täcker, tills den är riktigt mjuk. Slå av vattnet och lägg i spenat. Mosa först med stilla elvisp tills all potatis är smulig, tillsätt då mjölken lite i taget under vispning. Vispa i salt, peppar och socker. Smaka! Behövs mer salt, peppar?
2
2. Vik ut fiskfiléerna och salta och peppra dem inuti. Tag ur och strimla paprikan, lägg en strimla i varje fisk och vik ihop filén runt den. Blanda ströbröd med salt, peppar och paprikapulver. Vänd de vikta fiskarna i det och lägg i plastbelagd ugnsform. Ugnsstek cirka 10 minuter mitt i 225 graders ugnsvärme.
En vaniljglasskula med mangoklyftor från burk är lagom dessert.