Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 1 st lagerblad
  • 250 g broccolibuketter

Currysås:

1 msk smör
1 tsk curry
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk (mellan)mjölk
1 st spiskummin dutt mald
1 st kajennpeppar dutt
0.5 tsk salt
0.5 tsk strösocker

Gör så här

1
1. Sjud avskinnad korv i vatten med ett lagerblad cirka 15 minuter. Låt broccolin koka med de sista 4-5 minuterna.

2
2. Smält smöret i kastrull på medelvärme, låt curryn fräsa med den någon minut för att smakerna ska kunna expandera.

3
3. Rör i vetemjöl, späd med mjölk och låt koka upp under omrörning. Sätt extra smak med spiskummin, kajenn (om du vill ha det hetare), salt och socker. Låt såsen sjuda 3-5 minuter på svag värme under omrörning. Ta fram smakskeden och känn efter om smaken behöver justeras på något sätt. Gör det i så fall.


Kommentar:
Att servera till: äggnudlar