Du behöver

  • 0.5 st huvud romansallad
  • 1 st spenat ca 150 g späd
  • 15 st rädisor
  • 1 st cocktailtomater (gula)
  • 10 st morötter späda
  • 10 st sparris gröna
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärter
  • 2.5 st gulbetor
  • 1 st rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Caesardressing på västerbottenost:

1 st äggula
1.5 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap gärna grov
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
3 dl olja t ex raps- eller solrosolja
västerbottensost ca 1/2 dl riven och vällagrad
salt
peppar

Gör så här

1
Ansa sallad, spenat och rädisor. Dela tomaterna. Skala morötter och sparris, blanchera dessa samt haricots verts och sockerärter i lätt saltat vatten i en minut. Kyl snabbt i kallt vatten för att behålla fin färg och konsistens.

2
Koka under tiden betorna mjuka i saltat vatten, det tar cirka 20 minuter, skala dem. Skiva lök, rädisor samt betor, dela eventuellt sparris och morötter. Arrangera allt smakfullt på ett stort uppläggningsfat, salta gärna med flingsalt och peppra några varv med svartpepparkvarnen. Hyvla några flak västerbottenost över.

3
Caesardressing på västerbottenost:

4
Tillred i mixer eller med mixerstav. Mixa samman allt utom olja och ost. Tillsätt oljan i långsamt tempo. Blir dressingen för tjock går det bra att tunna den med vatten eller vinäger alltefter tycke och smak. Tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.