Du behöver

  • ca 400 g strömmingsfilé
  • Till panering:
  • 1 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • ströbröd
  • salt
  • pepparmix
  • Till stekning:
  • smör eller margarin
  • Att servera till:
  • potatismos
  • ärter
  • tomater

Gör så här

1
1. Skölj fisken och ta bort skinnet på strömmingsfiléerna.

2
2. Vispa upp ägget och smaksätt det med lite senap. Blanda ströbrödet med salt och peppar. (Välj glutenfritt ströbröd vid celiaki.)

3
3. Doppa filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet. Lägg dem plant på en skärbräda en liten stund så att paneringen torkar lite. Det ger bättre stekresultat.

4
4. Bryn matfettet i en stekpanna och stek strömmingen ett par

5
minuter på varje sida.

6
5. Servera direkt med nylagat potatismos, ärter och tomat.


Kommentar:
Använd glutenfritt ströbröd vid celiaki. Paneringen blir extra bra och sitter fast bättre om man tillsätter lite finriven ost i ströbrödet.