Du behöver
- ca 400 g strömmingsfilé
- Till panering:
- 1 ägg
- 1 msk fransk senap
- ströbröd
- salt
- pepparmix
- Till stekning:
- smör eller margarin
- Att servera till:
- potatismos
- ärter
- tomater
Gör så här
1
1. Skölj fisken och ta bort skinnet på strömmingsfiléerna.
2
2. Vispa upp ägget och smaksätt det med lite senap. Blanda ströbrödet med salt och peppar. (Välj glutenfritt ströbröd vid celiaki.)
3
3. Doppa filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet. Lägg dem plant på en skärbräda en liten stund så att paneringen torkar lite. Det ger bättre stekresultat.
4
4. Bryn matfettet i en stekpanna och stek strömmingen ett par
5
minuter på varje sida.
6
5. Servera direkt med nylagat potatismos, ärter och tomat.
Använd glutenfritt ströbröd vid celiaki. Paneringen blir extra bra och sitter fast bättre om man tillsätter lite finriven ost i ströbrödet.