Du behöver

  • 1.5 dl kokosflingor
  • 10 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 250 g kokoskräm (finns på asienhyllan i butikerna där de har kokosmjölk)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 st rabarberstänglar (skalas eventuellt lite, koka gärna med skalet i sockerlagen )
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 st vaniljstång gärna en fet en från Tahiti
  • 1.5 msk limesaft ( kan uteslutas)

Gör så här

1
Parfait:

2
Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr stekpanna. Vispa gulor och florsocker vitt och poröst. Blanda ner kokos och kokoscrème, vänd sedan ner den vispade grädden. Fodra en avlång brödform med plastfilm, häll sedan ner parfaitsmeten. Frys över natten. Låt den ligga framme 15 minuter före servering

3
Inkokta rabarber:

4
Koka upp socker, vatten, vaniljstång med urskrapat innanmäte och eventuell limesaft. Sila. Skär rabarbern i tändsticksform, slå den varma lagen över. Ge den ett hastigt uppkok. Låt allt bli kallt.