Du behöver
- 4 fläskkotletter
- 1 msk olja
- 1 msk soja
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmald svartpeppar
- Mos
- 8-10 potatisar, ca 800 g
- 1 röd chili, t ex spansk peppar
- 1 burk (300 g) majs
- 1/2 knippa gräslök eller
- 1-2 salladslökar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- Att servera till:
- sockerärter
Gör så här
1
1. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Pensla dem med en blandning av olja, soja, salt och peppar. Grilla kotletterna i grillpanna cirka 5 minuter per sida.
2
2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull.
3
3. Skölj, kärna och hacka chilin. Låt majsen rinna av. Hacka gräslöken.
4
4. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med elvisp tillsammans med matfettet. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och rör i chili, majs och gräslök.
5
5. Servera de grillade kotletterna med moset och sockerärter.
Snabblagad dessert får man av att mixa 50 g ädelost tillsammans med 2-3 msk kesella med mixerstav. Smaka av med 1 tsk pressad citronsaft, lite salt och peppar. Fördela röran i 4 päronhalvor och strö över några valnötter.