Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Mos
  • 8-10 potatisar, ca 800 g
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 burk (300 g) majs
  • 1/2 knippa gräslök eller
  • 1-2 salladslökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Att servera till:
  • sockerärter

Gör så här

1
1. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Pensla dem med en blandning av olja, soja, salt och peppar. Grilla kotletterna i grillpanna cirka 5 minuter per sida.

2
2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull.

3
3. Skölj, kärna och hacka chilin. Låt majsen rinna av. Hacka gräslöken.

4
4. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med elvisp tillsammans med matfettet. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och rör i chili, majs och gräslök.

5
5. Servera de grillade kotletterna med moset och sockerärter.


Kommentar:
Snabblagad dessert får man av att mixa 50 g ädelost tillsammans med 2-3 msk kesella med mixerstav. Smaka av med 1 tsk pressad citronsaft, lite salt och peppar. Fördela röran i 4 päronhalvor och strö över några valnötter.