Du behöver

  • 2 skiva formfranska
  • 4 st grönsallad
  • 1 nypa solrosgroddar
  • 1 st avokado
  • 2 st sardiner portugisiska eller grekiska
  • 4 st citron klyftor

Gör så här

Rosta brödskivorna. Dela varje skiva i två snibbar och lägg dem på var sin tallrik. Lägg salladsblad och solrosskott på skivorna. Klyv avokadon, ta ur kärnan och gröp köttet ur skalet så helt som möjligt. Skär köttet i klyftor och lägg på eller vid sidan om bröden. Lyft upp sardinerna försiktigt med en gaffel ur burkarna och lägg två-tre fiskar på varje portion. Garnera med citron.


Kommentar:
Till förrätten smakar det bäst med vatten, gärna med citronklyfta i. Eller mineralvatten med citronsmak. Vatten bör finnas genom hela måltiden så att man inte släcker törsten med vin. Vinet ska vara som en krydda.