Du behöver
- 2 kokta kalla potatisar, mosade
- ca 500 g strutsfärs
- 1 ägg
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 3-4 soltorkade tomater, grovt hackade
- 1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
- smör eller margarin
Gör så här
1
Blanda potatis, färs, ägg, löksorter, salt, peppar och tomater. Tillsätt mjölk eller grädde. Blanda till en smidig färs. Forma färsen till medelstora köttbullar. Bryn bullarna runt om och efterstek dem sedan några minuter.
2
Soltorkade tomater:
3
Koka upp tomaterna i lite vatten. Låt dem rinna av och placera dem sedan i en glasburk. Blanda tomaterna med olivolja (oljan ska täcka tomaterna) som rörts ihop med 1 krossad vitlöksklyfta, 2 msk balsamvinäger och 2 tsk salladskrydda. Skruva på ett tättslutande lock och ställ burken kallt. Tomaterna klarar sig i kylen i flera veckor.
Den som inte har tid att själv marinera soltorkade tomater, kan köpa färdiga på burk.