Du behöver

  • sik (ca 300-400 g) hel, rökt
  • 5 st kokta kalla potatisar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1.5 msk lättmajonnäs
  • 1 tsk honungssenap
  • 2 st tunnbröd mjuka stora
  • salladsblad
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 msk kapris

Gör så här

1
1. Ta bort skinn och ben från siken och dela den i mindre bitar.

2
2. Skär potatisen i bitar. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Blanda ned potatisen.

3
3. Lägg tunnbröden plant. Täck dem med salladsblad. Lägg på potatissallad, rökt sik och strö över hackad lök och kapris.

4
4. Rulla samman och vira lite folie runt om struten.

5
5. Njut med en färsk frukt som avslutning.


Kommentar:
Tips! Böckling eller varmrökt lax kan ersätta siken.