Du behöver
- sik (ca 300-400 g) hel, rökt
- 5 st kokta kalla potatisar
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1.5 msk lättmajonnäs
- 1 tsk honungssenap
- 2 st tunnbröd mjuka stora
- salladsblad
- 2 msk hackad rödlök
- 1 msk kapris
Gör så här
1
1. Ta bort skinn och ben från siken och dela den i mindre bitar.
2
2. Skär potatisen i bitar. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Blanda ned potatisen.
3
3. Lägg tunnbröden plant. Täck dem med salladsblad. Lägg på potatissallad, rökt sik och strö över hackad lök och kapris.
4
4. Rulla samman och vira lite folie runt om struten.
5
5. Njut med en färsk frukt som avslutning.
Tips! Böckling eller varmrökt lax kan ersätta siken.