Du behöver

  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 2 msk pastasås t ex tomat, grönsaker och vitlök
  • 2 skiva skinka rökt
  • 2 st ost skivor
  • salt
  • pepparmix
  • 1 msk smör eller margarin

Sky:

0.5 dl grönsaksbuljong
pastasås t ex tomat, grönsaker och vitlök
9 st gröna oliver
2.5 st kvistar basilika

Att servera till:

potatis ris eller pasta
blandad sallad

Gör så här

1
1. Lägg färsen mellan dubbel plastfilm. Platta ut den till en tunn platta. Det går snabbt och lätt om man använder en brödkavel. Ta bort översta lagret plast. Dela färsen i fyra lika stora rutor.

2
2. Lägg på en klick pastasås på två av rutorna. Placera skinka och ost ovanpå. Vik till sist över de två ofyllda färsrutorna med hjälp av plastfilmen, så att de täcker de fyllda rutorna. Kläm till lite runt kanterna, så att inte fyllningen rinner ut. Kasta plasten.

3
3. Salta och peppra. Stek i matfettet i en medelvarm panna tills köttet är genomstekt. Låt biffarna ligga kvar i pannan.

4
4. Häll på grönsaksbuljong och pastasås. Dela oliverna och tillsätt dem. Strö över hackad basilika. Låt skyn koka upp.

5
5. Servera direkt med potatis, ris eller pasta och en blandad sallad.