Du behöver
- 4 rödlökar i klyftor
- 3 msk smör eller olja
- 2 syrliga äpplen
- 200 g (skogs)champinjoner
- 400 g tinad kycklinglever
- Kaprisyoghurt:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk balsamvinäger
- 1/2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1/2 dl väl avrunnen småkapris
Gör så här
1
1. Fräs lökklyftorna till lätt färg på medelvärme i lite av fettet. Ta upp, håll varmt.
2
2. Klyfta äpplena med skalet kvar och låt dem också stekas på snitt-ytorna. Ta upp, håll varmt. Halvera eventuellt svampen och låt även den ta lite färg i stekpannan. Håll varmt.
3
3. Ansa levern, klipp bort trådar och dela till munsbitar. Stek kycklinglevern, hälften i taget, i resten av fettet. På medelvärme får bitarna tillräcklig tid att bli genomstekta utan att brännas. Salta och peppra efteråt, annars blir levern lätt hård.
4
4. Servera med välkryddat potatismos (enklast av pulver så här års), ris eller pasta, med en klick kaprisyoghurt till.