Du behöver

  • 4 rödlökar i klyftor
  • 3 msk smör eller olja
  • 2 syrliga äpplen
  • 200 g (skogs)champinjoner
  • 400 g tinad kycklinglever
  • Kaprisyoghurt:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 dl väl avrunnen småkapris

Gör så här

1
1. Fräs lökklyftorna till lätt färg på medelvärme i lite av fettet. Ta upp, håll varmt.

2
2. Klyfta äpplena med skalet kvar och låt dem också stekas på snitt-ytorna. Ta upp, håll varmt. Halvera eventuellt svampen och låt även den ta lite färg i stekpannan. Håll varmt.

3
3. Ansa levern, klipp bort trådar och dela till munsbitar. Stek kycklinglevern, hälften i taget, i resten av fettet. På medelvärme får bitarna tillräcklig tid att bli genomstekta utan att brännas. Salta och peppra efteråt, annars blir levern lätt hård.

4
4. Servera med välkryddat potatismos (enklast av pulver så här års), ris eller pasta, med en klick kaprisyoghurt till.