Du behöver
- 600 g fiskblock, tinat
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 äggulor
- 1 äpple av hård kvalitet, fint tärnat
- 2 msk fint strimlad purjolök
- 3 msk matolja
- 8 skivor formfranska
- 2 tomater
- 1 påse blandad sallad eller 1 liter annan plockad sallad
- Dressing:
- 2 dl lättcreme fraiche
- 1 tsk ljus dijonsenap
- 1 msk chilisås av ketchuptyp
- 1 tsk honung
- 2 msk finklippt gräslök
- 1 krm salt
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
2
Lägg fisken i en matberedare och kör ett par varv så att fisken blir finfördelad.
3
Lägg i äggulor, salt och peppar. Kör till en jämn smet bildats.
4
Blanda i äpple och purjolök.
5
Forma fina biffar och stek dem i oljan 3 minuter per sida.
6
Servera med rostade eller smörstekta brödskivor, sallad, skivade tomater och dressingen.