Du behöver

  • 600 g fiskblock, tinat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 äpple av hård kvalitet, fint tärnat
  • 2 msk fint strimlad purjolök
  • 3 msk matolja
  • 8 skivor formfranska
  • 2 tomater
  • 1 påse blandad sallad eller 1 liter annan plockad sallad
  • Dressing:
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 tsk honung
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.

2
Lägg fisken i en matberedare och kör ett par varv så att fisken blir finfördelad.

3
Lägg i äggulor, salt och peppar. Kör till en jämn smet bildats.

4
Blanda i äpple och purjolök.

5
Forma fina biffar och stek dem i oljan 3 minuter per sida.

6
Servera med rostade eller smörstekta brödskivor, sallad, skivade tomater och dressingen.